Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitaan keittiöön mattapintaisia materiaaleja?

17.12.2021

Mattamusta, mattavalkoinen vai jokin muu väri? Asiakkaamme ovat rakastuneet mattapintaisiin materiaaleihin ja täytyy myöntää, että ovathan ne pintana mukavan sileitä ja pehmeitä. Mattamustat kaapinovet ja tasot ovat näyttävä valinta niin keittiöön kuin kodinhoitohuoneeseen.

Mutta näkyykö mattapintaisessa materiaalissa sormenjäljet tai naarmuuntuuko se helposti? 

Tasomateriaalina

Jos haluat mattapintaisen tasomateriaalin, silloin paras vaihtoehto on Nano-teknologialla valmistettu laminaattitaso. Täysin mattapintainen, sormenjälkiä ja vettä hylkivä Nano-pintainen laminaatti on miellyttävä koskettaa ja helppo puhdistaa. Laminaattitaso on iskun-, kemikaalien- ja lämmön-kestävä, ja se kestää naarmutusta ja hankausta äärimmäisen hyvin. 

Jos esimerkiksi lapsesi sattuu naarmuttamaan tasoa haarukalla, pystyy materiaalia helposti korjaamaan sen lämpökorjautuvan ominaisuuden ansiosta. Silitysraudalla varovasti lämmittämällä ja kostealla liinalla pyyhkimällä saat naarmut häviämään.

Testasimme kuinka hyvin materiaali korjaantuu.

Kalusteovet mattapintaisena

Mattapintaisia ovimateriaaleja voidaan valmistaa esimerkiksi MDF:stä ja laminaattista, ja ne ovat yleisimpiä toimittamiamme kalusteovia.  

Suurimman osan mattapintaisista Nano-ovista valmistamme omassa tuotannossamme Limingassa. 

Kylpyhuoneisiin ja märkätiloihin.

Kylpyhuoneisiin ja tiloihin, joissa kalusteet ovat jatkuvasti kosketuksissa kosteuden kanssa, kannattaa valita laminaatti. Laminaatti on parhaiten kosteutta kestävä materiaali ja niin kuin yläpuolella olevassa videossa esittelimme, mattapintaiset tasot ja ovet on helppo korjata naarmuilta, jos niitä pääsee syntymään. Pitää hyvin voimakkaasti raapia, että pintaan saa naarmua näkymään. Kasmir ja valkoinen ovat esimerkiksi sävyjä, joissa naarmut eivät näy laisinkaan.